Sosyal Hayatı Destek Kredisi Nedir?

Çağdaş Akagündüz

Çağdaş Akagündüz

2 Ekim 2022 18:28, Pazar
Sosyal Hayatı Destek Kredisi Nedir?

Sosyal hayatı destek kredisi, bireylerin ihtiyaçlarını nakit parayla karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla sunulan bir finansman aracıdır. Bu ihtiyaç kredisi kapsamında belli alanda harcama yapılabilir. Beyaz eşya, tekstil, boya, elektronik ve mobilya gibi sektörlerdeki firmalarla anlaşmalar yapılır. Bu anlaşmaların amacı ise yerli üretime destek olmaktır.

Sosyal hayatı destek kredisi almak isteyen bireyler, en az 3.000 TL, en fazla ise 30.000 TL ise kredi alabilirler. Sosyal hayatı destek kredisinde faiz oranı son derece düşüktür. Bu nedenle hem bireyler hem de firmalar zora sokulmaz. 60 aya kadar vade imkanı sunan bu kredi imkanı, %0.55 faiz oranına sahiptir. Bu orandan dolayı geri ödeyeceğiniz parada asla zorlanmazsınız.

Sosyal Hayatı Destek Kredisine Online Başvuru Yapılır Mı?

Sosyal hayatı destek kredisi için bu hizmeti veren banka şubelerine gitmeniz gerekir. Banka görevlilerine sosyal hayatı destek kredisi almak istediğinizi ilettiğiniz zaman size yapmanız gerekenleri açık bir şekilde söylerler.

Kredi için gerekli evrakları hazırladıktan sonra başvurunuz devreye sokulur. Banka incelemeleri yapıldıktan sonra krediye hak kazanıp kazanmadığınız banka tarafından size bildirilir. Bu tür kredi başvuruları için bizzat bankaya gitmeniz gerekmektedir.

Sosyal Hayatı Destek Kredisini Kimler Alabilir?

Sosyal hayatı destek kredisinden şu kişiler faydalanabilirler:

  • Bankanın uygun gördüğü kriterleri taşıyanlar
  • Yerli üretim yapmakta olan firmalar
  • Nakde ihtiyacı olanlar

Bu kişiler, diledikleri bankanın sosyal hayatı destek kredisine başvuru yapabilirler. Başvuru yapmadan önce bankanın ne gibi kriterleri incelediğini iyi bilmek gerekir.

Sosyal Hayatı Destek Kredisinin Ödemesi Gecikirse Ne Olur?

Bazı durumlarda sosyal hayatı destek kredisinin ödemesi gecikebilir. Bu durumda banka, gecikme faizi uygulamasına başvurur. Bu faiz yöntemine göre ödeme yapılmadığı sürece borca borç eklenir. Kredi notunuzun düşmemesi için gecikme faizine dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle kredinin ödemesini zamanında yapmalısınız. Gecikme faizi yöntemine başvurulduğu zaman krediyi alan bireye ihtarname iletilir. İhtarnamede borcunuzun son ödeme tarihi yazar. Eğer bu tarihi geçerseniz, banka yasal haklarını kullanmak zorunda kalabilir.

Sosyal Hayatı Destek Kredisi Almanın Avantajları Nelerdir?

Sosyal hayatı destek kredisi, hem yerli üretim yapmakta olan firmalar hem de nakde ihtiyacı olan bireyler için çok avantajlıdır. Eğer uygun bir ödeme planı yaparsanız, bütçenize destek sağlayabilirsiniz. Bu nedenle ödeme planı yaparken dikkatli olmanız gerekir. Nakit ihtiyacınızı karşılamak için alacağınız bu INQ Bank ihtiyaç kredisi yüzünden borca girmemek için ödeme planına harfiyen uymanız gerekir.

Sosyal Hayatı Destek Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Bu kredi imkanından faydalanmak isteyen kişiler, farklı bankalara başvuru yapabilirler. Ancak ülkemizde hizmet veren her bankada böyle bir finansman aracı yoktur. Sadece belirli bankalarda bu kredi imkanı bulunmaktadır. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, sosyal hayatı destek kredisi veren bankalardır. Başvurularınızı bu bankalardan birinde gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Hayatı Destek Kredisinin Geri Ödeme Planı Nasıldır?

Bu krediyi almadan önce ödeme planı hakkında da bilgi verilir. Geri ödeme planı, banka personeli ve sizin ortak kararınızla yapılır. Geri ödeme planı, bankanın şartlarına göre farklılık gösterebilir. Bundan dolayı genel bir plandan bahsetmek doğru değildir. Banka, çeşitli oranları inceleyerek size en uygun olan planı oluşturacaktır.

Sosyal Hayatı Destek Kredisi Alabilmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Sosyal hayatı destek kredisi alabilmek için ilk olarak banka şartlarına bakılmalıdır. Şartların tamamını öğrenmek için bankanızla iletişime geçmeniz önemlidir. Kredi puanı ve maaş bordrosu gibi durumlar, sosyal hayatı destek kredisi için uygun olup olmadığınızı belirleyen başlıca etkenlerdendir.


Yorumlar

Sosyal Hayatı Destek Kredisi Nedir? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!