Şirketin İçin Hızlı POS Başvurusu

Tüm POS'ları özelliklerine göre sıraladık.

Filtre
4 teklif listeleniyor
Enpara.com POS

Enpara.com POS

Enpara.com

Fiziki POS Tür
0,00 TL Aylık Aidat
%3,49 Komisyon

Aylık Yazarkasa POS cirosu 5.000 TL'nin altında ise aidat ücreti 169 TL’dir.

Mobil ve Masaüstü POS için aidat ücreti yoktur.

Akbank Masaüstü POS

Akbank Masaüstü POS

Akbank

Fiziki POS Tür
0,00 TL Aylık Aidat
%1,79 Komisyon

Akbank POS ile 3 ay boyunca %1,79 komisyon ve yıl sonuna kadar ücretsizlik avantajı!

Şimdi başvuranlara 1.500 TL chip-para fırsatı!

Akbank Cebe POS

Akbank Cebe POS

Akbank

Dijital POS Tür
0,00 TL Aylık Aidat
%1,79 Komisyon

Akbank POS ile 3 ay boyunca %1,79 komisyon ve yıl sonuna kadar ücretsizlik avantajı!

Şimdi başvuranlara 1.500 TL chip-para fırsatı!

Akbank Sanal POS

Akbank Sanal POS

Akbank

Sanal POS Tür
0,00 TL Aylık Aidat
%1,79 Komisyon

Akbank POS ile 3 ay boyunca %1,79 komisyon ve yıl sonuna kadar ücretsizlik avantajı!

Pos Cihazı

POS cihazı, "Point of Sale" cihazı olarak adlandırılır ve genellikle perakende satış noktalarında kullanılır. Bu cihazlar, kredi kartları, bankamatik kartları ve diğer ödeme yöntemlerini kabul etmek için tasarlanmıştır ve ayrıca ürünlerin satın alınması için kullanılan bir fiyatlandırma sistemi içerir. POS cihazları genellikle bir kasiyer tarafından kullanılır ve satış işlemlerini hızlı ve kolay hale getirmek için tasarlanmıştır.

Elbette fiziki pos cihazları dışında, sanal olarak da kullanılabilen mobil pos ve sanal pos çözümleri de mevcuttur.

En Uygun Pos Seçeneklerini ve Türlerini Görebilirsiniz

POS cihazları birçok farklı türde mevcuttur. Bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Fiziksel POS cihazları: Bu cihazlar, perakende satış noktalarında kullanılan fiziksel cihazlardır. Bu cihazlar genellikle kredi kartı okuyucuları, barcode tarayıcıları ve diğer ödeme yöntemlerini kabul edebilen aygıtlar içerir.

  • Mobil POS cihazları:Bu cihazlar, dükkan içi veya yerinde satış yapmak için kullanılan taşınabilir cihazlardır. Mobil POS cihazları genellikle tablet veya akıllı telefonlar üzerinden çalışır.

  • Online POS cihazları: Bu cihazlar, internet üzerinden yapılan satışlar için kullanılır. Online POS cihazları, e-ticaret sitelerinde veya mobil uygulamalarda kullanılabilir.

İşletmeniz için POS başvurusu yapmak istiyorsanız fiziki, sanal ve mobil seçeneklerden hangisinin size uygun olduğuna karar vermekte zorlanabilirsiniz. İçerikte sizin için en uygun POS yöntemini seçip başvuru yolunu öğrenmek için aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

“Point of Sale” teriminin kısaltması olarak kullanılan “POS” satış noktası anlamına gelen bir cihazdır. İşletmelerde ve mağazalarda müşterinin kart ile ödeme yapabilmesi için geliştirilmiştir. İnternetten alışverişin yaygınlaşması ile sanal POS ve bağlantısız çalışan mobil POS yöntemleri de çıkmıştır.

Fiziki POS

Mağaza ve işletmelerde elden kart, nakit, çek ile ödeme alınmasını sağlayan kablolu bağlantıya sahip cihaza fiziki POS adı verilir. ödemenin hızlı ve kolay bir şekilde alınmasını sağlayarak kasada yapılan işlemin süresini kısaltır. ürün satışları, tutarı, haftalık ve aylık satış grafikleri gibi farklı verileri kaydeden bir sistemi vardır.

Fiziki POS Nasıl Kullanılır?

Fiziki POS kullanımı için bankaya başvuru yapıldıktan sonra cihazın temin edilmesi gerekir. Ardından Wi-Fi bağlantısı ya da ethernet kablosu ile cihazın bağlantıları ayarlanır. Kurulumu tamamlanan cihaz işletmeye özel atanan kullanıcı adı ve şifre ile açılır.

Cihazın kurulumu tamamlandıktan sonra satış sırasında barkod okutma ya da manuel tutar girişi ile kullanıma hazır olur. Cihazın desteklediği ödeme yöntemleri kullanılarak satış ve iade işlemleri yapılır. Fatura, fiş kesilerek işletme ile müşteri için nüshalar basılır.

Fiziki POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Satış sırasında ödemenin eksiksiz ve kolay alınmasını sağladığı için fiziki POS cihazları manuel işlemlere göre avantajlıdır. Yanında nakit olmayan müşterinin kart ile alışveriş yapabilmesi, ödemenin hızla tamamlanması ve iş yeri hesabına güvenli şekilde para akışının olması ile işlevseldir. Nakit ödemelerde yaşanan bozuk para bulunmaması, para bozdurmak zorunda kalma, sahte para ile ödeme alma sorunlarını da ortadan kaldırır. Taksitli satış imkanı verdiği için müşteriyi satın almaya teşvik eder.

Fiziki POS Kimlere Uygun?

Restoran, kafe, butik, market, eczane gibi akla gelebilecek bütün işletmeler için fiziki POS cihazı uygundur. ürün ve hizmet satan tüm iş yerlerinde nakit ödeme alınıyorsa yerine POS cihazı da kullanılabilir. Bugün köy marketlerinden global markalara birçok farklı işletme POS ile satış imkanını müşterisine sunarak kolaylık sağlar. Cihazı edinmek için müşteriden ödeme alan bir iş yeri olmak yeterlidir.

Fiziki POS Başvuru Şartları Nelerdir?

Sadece vergi mükellefi olan ve işyeri bulunan kişiler fiziki POS cihazı başvuru yapabilir. POS başvurusu yapabilmek için bankadan hizmetin satın alımı yapılmalıdır. Aylık ve yıllık komisyonlar, cihaz bedeli gibi farklı ücretlendirmeler bankaya ödenir. POS cihazının temini teknoloji ürünleri satan firmalardan da yapılabilir.

Fiziki POS Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Bankanın taleplerine göre istenen belgeler değişmekle birlikte genellikle POS başvuru belgeleri şunlardır:

  • İşletme sahibi ve ortakların kimlik fotokopisi ile aslı
  • İşletmenin ikamet adresini gösteren belge ve elektrik - su faturası
  • Vergi levhası ve işletme ruhsatı
  • Oda kayıt belgesi
  • İmza beyannamesi

Fiziki POS Veren Bankalar

Bankaların neredeyse tamamı POS cihazı için hizmet verse de komisyon oranı ve aradıkları şartlar değişkendir. Bu nedenle cihaz başvurusu yapılacak banka seçimine dikkat edilmelidir. Birçok banka online işlemler ve mobil bankacılık üzerinden başvuru kabul eder. Şubeler aracılığıyla da başvuru işlemleri tamamlanabilir. Banka seçimi sırasında TCMB ve BDDK kaydı olan kuruluşlar tercih edilmelidir. POS başvurusu yapılabilecek bazı bankalar şunlardır:

  • Akbank
  • Halkbank
  • ING Bank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Türkiye İş Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • Kuveyt Türk Bankası
  • TEB

Fiziki POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bankaya internet üzerinden ya da şubeye giderek ön başvuru yaparak süreci başlatabilirsiniz. Ardından sırasıyla şu adımlar uygulanır:

  • ön başvuru ardından banka tarafından aranarak ya da randevu oluşturularak evrak teslimi için gün belirlenir.
  • Başvuru sırasında bankanın istediği belgeler eksiksiz ve doğru olarak hazırlanır.
  • Evrak teslimi bankaya yapıldıktan sonra POS sözleşmesi imzalanır ve belirlenen tarihte kurulum işlemi yapılır.
  • Başvuru, evrak teslimi ve sözleşme imzalama adımlarını online yürüten bankalar da vardır.
  • İşlemler online tamamlandığında banka tarafından yapılan arama ile kurulum için randevu oluşturulur.

Sanal POS

Fiziki POS cihazının yeteneklerini internet üzerinden kullanmaya olanak veren yazılıma sanal POS adı verilir. Mobil cihazlar ve bilgisayar üzerinden çalıştırılan uygulama internetten satış için kullanılır. Kredi kartı ve banka kartı bilgilerinin okunması, bankalardan alınan onayla işlemin gerçekleştirilmesi prensibine dayanır. SSL Sertifikası olan sitelerde özel bir sistem olarak kurgulandığı için yüksek güvenliklidir. Bu nedenle kart bilgilerinin dolandırıcı ve kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engelleyen özel bir yazılımdır.

Sanal POS Nasıl Kullanılır?

Sanal POS kullanımı sırasında aktif olarak işlemi yapan müşteridir. Mağaza sahibi internet sitesine yazılım için entegrasyon işlemi yaptıktan sonra sadece bankadan ödeme alma işiyle ilgilenir. Müşteri ödeme adımlarını izleyerek banka provizyonu ile işlemi gerçekleştirir.

İnternet sitesinde sepete eklenen ürün için ödeme adımına geçilir. Açılan ekranda yer alan form üzerindeki kart sahibinin adı, kart bilgisi, son kullanma tarihi, CVV numarası manuel olarak müşteri tarafından girilir. ödeme butonu kullanıldığı anda yazılım sistemsel olarak bankadan bilgileri çeker. Müşterinin bakiye durumu ve taksit isteği yazılım aracılığıyla ödeme sayfasına aktarılır.

Bankadan provizyon alındıktan sonra işlem onaylanır ve satış gerçekleşir. Bazı yazılımlar ve bankalar ekstra güvenlik önlemi olarak e-posta ya da cep telefonuna gelen kodun doğrulanmasını isteyebilir.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İnternet alışverişinin yaygınlaşmasındaki en büyük etken sanal POS ile uzaktan ödeme alma imkanlarının getirisidir. İnternet üzerinden kart bilgilerinin işlenmesi ve güvenli bir şekilde ödeme alınmasını sağlar. Bu nedenle işletmenin ürünlerini geniş kitlelere satabilmesi için internetten alışveriş güvenilirliğini artırır. Diğer uzaktan ödeme yöntemlerine göre zaman tasarrufu yapmayı sağlar ve az iş yükü gerektirir.

Sanal POS Kimlere Uygun?

İnternet sitesi aracılığı ile ürün satışı yapmak isteyen ve BDDK tarafından belirlenen şartları karşılayan kişiler için uygundur. Satışını internet ortamına taşımak için web sitesi yazılımı yaptıran kişiler tarafından tercih edilebilir.

Sanal POS Başvuru Şartları Nelerdir?

Uzaktan ödeme yöntemi olan sanal POS başvurusu öncesinde işletmenin web sitesinin bazı özellikleri taşıması şartı aranır. Bu özellikler şunlardır:

  • SSL sertifikası olması
  • Müşteri bilgilerini korumak için sanal güvenlik bulunması
  • Web sitesi için ürün ya da hizmetin hazır olması
  • İptal / İade Politikası, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Hizmet Sözleşmesi`nin hazırlanıp siteye yüklenmesi

Sanal POS Başvuru Belgeleri Nelerdir?

BDDK tarafından sanal POS satış yetkisi veren kurumlara başvuru yapmadan önce istenen belgelerin öğrenilmesi faydalıdır. Kuruma göre bazı farklar oluşsa da genellikle şu belgeler aranır:

  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Ortaklık Sözleşmesi
  • Vergi Levhası
  • Kimlik Fotokopisi ve Aslı
  • İmza Sirküleri
  • İşyeri İkamet Belgesi
  • Iban ve Hesap Numarası
  • Geçici Vergi Beyannamesi

Sanal POS Veren Bankalar

Sanal POS yazılımı temin etmek için bankalar ve yetkili yazılım firmaları tercih edilebilir. Sanal POS veren bazı kuruluşlar ve hizmetleri şunlardır:

  • Akbank - AKPOS
  • Finansbank - FinansWebPos
  • Garanti BBVA POS - VPOS
  • Koçbank - VPOS
  • Vakıfbank - VPOS 724
  • Yapı Kredi Bankası - PosNet

Sanal POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru için web sitesi uygun olarak hazırlandıktan sonra evrak toplamaya başlanabilir. Her banka özelinde öncelikle istenen belgeler ve ödemeleri öğrenmekte fayda var. Birçok banka sanal POS satışı öncesinde müşterisi değilse bir hesap açılmasını ve üye iş yeri belgesinin imzalanmasını talep eder. Süreç şu şekilde ilerler:

  • Bankaya başvuru sonrası kurum tarafından web sitesinin uygunluğunun kontrol edilmesi
  • Evrak teslimi, üye İşyeri Başvuru Formu ve Sanal POS Kullanım Sözleşmesi imzalanması
  • Sanal POS yazılımının web sitesine banka tarafından entegrasyonunun yapılması
  • Sanal POS kullanım eğitiminin verilmesi
  • Yazılımın sorunsuz çalışması için test yapılması
  • İnternetten satışa başlamak için her şeyin tamamlanması

Mobil POS

Mobil POS cihazı fiziki Pos ile benzer olmakla beraber taşınabilir açısından farklı özelliklere sahiptir. Sahada kullanıma uygun olarak geliştirilen cihazlar GSM operatörlerinin veri hatları ve ağı üzerinden banka sistemi ile bağlantı kurar. Cihazın Wi-Fi ağına bağlı olması ya da ethernet kablosu kullanılmasına gerek yoktur. Telefonlarda kullanılan sim kartı ile mobil cihaz olarak hizmet verir.

Online bankacılık sistemine bağlanmayı sağlayan GSM operatör hattı sayesinde gezici faaliyetlerde ödeme almak için geliştirilmiştir. Kredi kartı ve banka kartı ile müşterinin bulunduğu yerde kasaya gitmeden ödeme yapabilmesini sağlar.

Mobil POS Nasıl Kullanılır?

Akıllı cep telefonlarında bulunan NFC teknolojileri ile ödeme yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu nedenle mobil POS cihazı özel olarak temin edilebileceği gibi uygun cihazlar da POS olarak kullanılabilir. Banka ile anlaşma sağlandıktan sonra yüklenen uygulama sayesinde tablet, telefon gibi cihazlar POS özelliği kazanır. QR kod ile ödeme, link ile ödeme gibi alternatif ödeme yöntemleri de uygulamada sunulabilir.

NFC özelliği olan cihazlarda uygulamanın sorunsuz çalıştırılması için temassız ödeme özelliği olan kartlar kullanılmalıdır. QR kod ve NFC ile yapılan ödemelerde temassız işlemler için belli bir limit uygulanır. BDDK’nin belirlediği limit üzerinde yapılan alışverişler için müşteriden şifre talep edilir.

Mobil POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İşletmelerin özellikle saha satışları için anlık ve hızlı ödeme almayı sağlaması mobil POS yazılımının en önemli avantajıdır. Genel olarak kullanan işletmeye şu avantajları sunar:

  • Müşteri bulunduğu yerde anlık ve hızlı şekilde ödeme yapar, nakit alışveriş sıkıntıları ile uğraşılmaz.
  • Sabit telefon ve internet hattı olmaksızın operatörlerin GSM ve GPRS hizmetleri ile çalışabilir.
  • Taşınabilir özelliği sayesinde mal ve hizmet teslimatı yapan işletme ödemesini sorunsuz alır.
  • Provizyon süresi kısa olduğu için müşteri sirkülasyonunun fazla olduğu işletmelerde zamandan tasarruf ettirir.
  • İşletmenin ödemeler için sadece işyeri ve kasaya bağlı olma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
  • Birden fazla mobil POS cihazı birbirine bağlanarak saha elemanlarının satışı ortak platformdan kontrol edilebilir.

Mobil POS Kimlere Uygun?

Sahada gezici elemanları olan işletmeler, masada ödeme alan kafe ve restoranlar, kargo şirketleri gibi farklı işletmeler tarafından kullanılabilir. Paket servis, evde hizmet süreçlerini yürüten işletmeler için idealdir. Adrese teslim ürün ya da kapıda ödeme hizmeti veren işletmeler tarafından kullanılır.

Mobil POS Başvuru Şartları Nelerdir?

Mobil POS başvurusu yapabilmek için ticari unvan sahibi bir işletme olma zorunluluğu vardır. İşletmeler vergi levhası olduğu sürece dilediği gibi mobil POS başvurusu yapabilir. 3100 sayılı kanuna göre Yeni Nesil öKC kullanma yükümlülüğü olmayan işletmeler tarafından tercih edilir. Her iki ödeme yöntemini birlikte kullanan işletmeler vardır.

Mobil POS Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Mobil uygulamayı edinmek ve POS cihazını tablet, telefon, fiziki pos ile kullanmak için bu hizmeti veren bankalara başvuru yapılması gerekir. Başvuru sırasında genellikle şu belgeler talep edilir:

  • İşletmenin ticari unvanı ve vergi levhası
  • Yetkilinin kişisel bilgileri ve iletişim adresi
  • İş yeri sahibinin kimlik fotokopisi ve aslı
  • Mobil POS Kullanım Sözleşmesi
  • İmza sirküleri

Mobil POS Veren Bankalar

Farklı bankalardan cep telefonu ve tablet ile mobil POS kullanmak için uygulama sözleşmesi yapmak mümkündür. çoğu bankadan hizmeti alabilmek mümkündür. Mobil POS başvurusu yapılabilecek bazı kurumlar şunlardır:

  • Yapı Kredi POS
  • Garanti BBVA POS
  • Ziraat POS
  • Akbank POS
  • Şekerbank POS
  • Enpara POS

Mobil POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmak için öncelikle hizmeti veren kuruluşta ön başvuru kaydı açmak gerekir. İnternetten ya da şubeye giderek mobil POS için başvuru yapılması mümkündür. ön başvurudan sonra bankanın talep ettiği şartlar işletmede bulunuyorsa başvuru için randevu oluşturulur. Müşteri randevu öncesinde bankanın istediği evrakları hazırlayarak yanında bulundurmalıdır. Ardından süreç şu şekilde ilerler:

  • Mobil POS uygulamasının kurulumu için NFC özellikli cep telefonu, tablet ya da POS cihazı temin edilir.
  • İşletmenin gelir durumu ve vaad ettiği kazanca göre komisyon ücretleri belirlenir.
  • Başvuruda verilen evraklar kontrol edildikten sonra anlaşma için sözleşmeler imzalanır.
  • Uygulama cihaza indirildikten sonra bankadan alınan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır.
  • Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra günlük temassız işlem limitleri dahilinde şifreli ve şifresiz ödeme alınabilir.

Yazar Kasa POS

EFT POS özelliği ile ödeme kaydedici özelliği birleştiren bütünleşik yazar kasa POS “Yeni Nesil öKC” olarak da bilinir. Fiziki POS ile yazar kasa özelliklerini birleştiren bu cihaz sayesinde işletmelerde ekstra bir ürün bulundurma gerekliliği ortadan kalkar. Gelir İdaresi Başkanlığı sistemine otomatik olarak bağlanan bu cihazlardan yapılan tüm satışlar resmi veri olarak kaydedilir.

Yazar Kasa POS Nasıl Kullanılır?

Standart yazar kasa kullanımına benzer şekilde işler. ödeme alınacak ürün ya da hizmet manuel, barkod okutma yolu ile sisteme gönderilir. Kart ya da nakit ile ödeme alındıktan sonra fiş, fatura kesilerek satış tamamlanır.

Yazar Kasa POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kayıt dışı ekonomiyi önlemek için 1980 yılında getirilen yazar kasa zorunluluğu teknolojinin gelişmesi ile yerini yazar kasa POS’a bıraktı. Bu cihazın kullanımı bazı işletmelere zorunlu olmakla birlikte şu avantajları sağlar:

  • Yapılan satışın GİB sistemine direkt olarak aktarılmasını kolaylaştırır.
  • POS ve yazar kasanın ayrı oluşu nedeniyle yaşanan karışıklıkları ortadan kaldırır.
  • Fiş ve fatura kesiminde gereksiz kağıt israfını önler.

Yazar Kasa POS Kimlere Uygun?

“3100 Sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun” kapsamında ödeme kaydedici cihaz (öKC) kullanması zorunlu olan tüm mükellefler için uygundur. Perakende mal ve hizmet satışı yapan ve yazarkasa kullanan işletmeler tarafından temin edilebilir.

Yazar Kasa POS Başvuru Şartları Nelerdir?

Cihaz için başvuru yapmak isteyen mükelleflerin yazar kasa kullanımını gerektirecek faaliyetlerde bulunması gerekir. Serbest meslek erbapları, gazete ve dergi yayıncıları, yolcu ve yük taşımacılığı yapanlar gibi işletmelerde zorunluluk yoktur.

Yazar Kasa POS Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Vergi dairesine gitme ve izin alma zorunluluğu kaldırılan yazar kasa POS başvurusunda şu evraklar istenir:

  • Şirket sahibinin kimliği ve vergi levhası
  • Şirket yetkilisinin kimliği, imza sirküleri

Yazar Kasa POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru öncesinde cihaz temini yapılmalı, bankanın anlaşmalı olduğu kurumlar aracılığıyla Maliye Bakanlığı onaylı modellerden biri seçilmelidir. Ardından yazar kasa POS hizmeti veren bankaların şubelerine giderek başvuru şu adımlar izlenerek yapılır:

  • Bankaya başvuru yapılarak uygulama edinmek için sözleşme imzalanır.
  • Cihaza uygulama kurulumu yapıldıktan sonra satış işlemlerine başlanabilir.

POS Seçimi Nasıl Yapılır?

İşletmenin ihtiyaçları, satış şekli ve müşteri talepleri POS seçimi sırasında dikkate alınır. örneğin restoranda masaya taşınabilen mobil POS, internet satışı yapan mağazada sanal POS işlevseldir. Sık tercih edilen ödeme yöntemine göre kredi kartı, nakit ve çek ile ödeme yapılabilen cihazlar seçilebilir. POS seçerken bankanın hizmetleri ve müşteri desteği göz önüne alınmalıdır. Bir sorun yaşandığı anda işletmenin bankaya anında ulaşabilmesi gerekir.