Konut sigortası hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi bulunuyor. Konut sigortasının içeriği ve kapsamı poliçeye göre değişiyor. Herkesin poliçesi birbirinden farklı olabiliyor.
Konut sigortası günümüzde olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Konut sigortasının içerdiği avantajlar, konut sahiplerini bu alana yönlendiriyor. Evde oluşan maddi hasarlarda eşyaların ve evin değerini koruyan sigortaya konut sigortası adı veriliyor. Konut sigortasının nasıl yapılacağı merak ediliyor.
Konut sigortası pek çok durumda devreye giriyor. Ancak bazı kişiler ek tedbir talep ederek konut sigortasının içeriğini genişletebiliyor. Konut sigortası ile birlikte ev birçok doğal afetten korunuyor.
Konut sigortası ile yalnızca eşyalar sigortalanmıyor. Ev içerisinde yaşayan kişiler de güvenceye sahip olabiliyor.
Konut sigortası yaptırmak isteyenlerin sayısı artıyor. Bu işlemin hiçbir zararı bulunmuyor. Aksine ev için birçok yararı oluyor. Konut sigortası yaptıran kişiler, sigorta acenteleri tarafından ek avantajlardan yararlandırılabiliyor. Pek çok uzman, konut sigortasının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade ediyor.
Su baskını, yangın gibi riskler gün içerisinde pek çok kişinin başına gelebiliyor. Bu risklerden kaçılamıyor. Ancak bu risklerin oluşturduğu maddi hasar en aza indirilebiliyor. Bu da konut sigortası ile yapılıyor.
Konut sigortası yaptıran kişiler hizmetten çok memnun kaldıklarını söylüyor.
Konut sigortaları günümüzde farklı şekillerde yapılabiliyor. Sigorta acenteleri, konut sigortalarının içeriğini değiştirebiliyor. Konut sigortaları için 3 tercih bulunuyor. Bu tercihler hesaplı, standart ve elit paket olarak karşımıza çıkıyor. Hesaplı pakette en alt tedbirler yer alıyor.
Standart pakette ise belli başlı doğal afetler ve hırsızlık yer alıyor. Elit paket ise akla gelebilecek pek çok riski barındırıyor. Konut sigortasının kapsamı:
•Yangın
•Nükleer sızıntı
•Hırsızlık
Konut sigortalarındaki paketlerin fiyatları aynı olmuyor. Elit paket isteniyorsa daha fazla ücret ödemek gerekiyor.
Konut sigortasının yasal zorunluluğunun olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konut sigortasının şu anlık yasal bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak ilerleyen süreçte kanuni olarak zorunlu olması ihtimal dahilinde görülüyor. Bazı kişiler konut sigortasını zorunlu deprem sigortası ile karıştırıyor.
Konut sigortası ile zorunlu deprem sigortası arasında pek çok fark bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası yalnızca depremde oluşan hasarları karşılıyor. Ancak konut sigortası ise birden fazla etkenin oluşturduğu hasarı karşılıyor.
Konut sigortasını yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen ihmal etmemek gerekiyor.
Konut sigortası yıllık yapılıyor. Her yıl yenilenen bu sigorta pek çok avantaj sunuyor. Günümüzde konut satışları artıyor. Ancak satın alınan konutlar için toplu para ödemek gerekiyor. Toplu para bulamayan kişiler kredi çekiyor. Bankalar kredi çeken şahıslardan konut kredisi talep ediyor.
Bankalar, işlemlerini güvence altına alabilmek için konut kredisini zorunlu tutabiliyor. Ancak bankaların yaptığı işlemler değişiklik gösteriyor. Konut kredisi otomatik olarak güncellenemiyor.
Konut kredilerinin otomatik olarak güncellenebilmesi için sigorta acentelerine talimat vermek gerekiyor.
Konut kredisi pek çok farklı özelliği barındırıyor. Ancak alınabilecek ek teminatlar sayesinde konutun güvenliği sağlanabiliyor. Ek teminatlar, sigorta acentelerine göre farklılık gösterebiliyor. Sigorta acenteleri, müşterilerine sunduğu farklı hizmetlerle işi kolaylaştırmaya çalışıyor.
Denizlerde oluşan sızıntılar, nükleer reaksiyonlar ek teminatlar içerisine giriyor. Ancak ek teminat için ekstra ücret ödemek gerekiyor. Ödenecek olan ücret, ek teminatın türüne göre değişebiliyor.
Ek teminatlar pek çok kişi tarafından talep ediliyor.
Yorumlar
Konut Sigortası Hangi Zararları Karşılar? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.