Günümüzde farklı türde pek çok sigorta çeşidi bulunuyor. İnsanlar kendilerine en uygun olan sigorta türünü bulup yaptırıyor. Konut sigortası da bu sigortalar arasında yer alıyor.
Konut sigortasının ne olduğunu merak eden pek çok insan bulunuyor. Evlerde maddi hasarlı birçok durum ortaya çıkabiliyor. Bu maddi hasarlar, kişilere ekonomik olarak zarar veriyor. Evlerde oluşan afetler sonucunda eşyalarda oluşabilecek değer kaybını önlemek için yapılan sigortaya konut sigortası adı veriliyor.
Konut sigortası pek çok durumu kapsıyor. Evlerde maddi hasarlı bir durum olması durumunda konut sigortası devreye giriyor. Kişinin maddi zararı karşılanıyor.
Konut sigortasının devreye girebilmesi için poliçede sayılan durumlardan herhangi birinin meydana gelmesi gerekiyor. Konut sigortasının ayrıntıları değişebiliyor.
Konut sigortasının pek çok faydası bulunuyor. Bunu bilen kişiler konut sigortasını yaptırmaktan çekinmiyor. Bazı kişiler zorunlu deprem sigortası ile konut sigortasını birbirine karıştırıyor. Zorunlu deprem sigortası ile konut sigortasını birbirinden ayıran kesin çizgiler bulunuyor.
Konut sigortasını yaptırmayanlar birçok avantajdan yoksun kalıyor. Konut sigortasının bazı yararları:
•Doğal afetlere karşı önlem almaya yardımcı oluyor.
•Ev içerisinde oluşabilecek maddi zararı en aza indiriyor.
•Konut sahibinin psikolojik olarak rahat bir şekilde evde oturmasına yardımcı oluyor.
Konut sigortası ile ilgili bilgi almak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Konut sigortası, müşterilere farklı durumlarda yardım edebiliyor. Hırsızlık, yangın, terör saldırısı, duman gibi durumların yaşanması sonucu konut sigortası devreye giriyor. Ancak konut sigortasının neleri kapsadığını tam olarak öğrenebilmek için sigorta poliçesinden yardım almak gerekiyor. Çünkü sigorta poliçesinde ek tedbirler alınabiliyor.
Dileyen kişiler poliçede geçerli olan durumlara ek olarak farklı teminatlar alabiliyor. Hırsızlık, yakıt sızması, gasp gibi durumlar ek teminatın içerisine giriyor. Ek teminat isteyen birçok müşteri bulunuyor.
Konut sigortasının düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor.
Konut sigortasının herhangi bir yasal zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Konut sigortasının herhangi bir yasal zorunluluğu bulunmuyor. Ancak uzmanlar insanlarının önlemini alabilmesi için konut sigortasının her yıl yapılmasını öneriyor. Konut sigortası sayesinde evdeki eşyalar sigortalanıyor.
Bazı kişiler yeni ev alabilmek için kredi çekiyor. Bu durumda bankaya borçlanan kişilerden konut kredisi yaptırması istenebiliyor. Banka, ödeme boyunca müşterilerinin konut sigortası yaptırmasını talep edebiliyor.
Konut sigortası yaptırmayanlar yasal olarak herhangi bir yükün altına girmiyor.
Konut sigortası her durumda devreye girmiyor. Konut sahiplerinin bu sorunlarla karşılaşmaması için ek teminat yaptırması gerekiyor. Konut sigortası, yangın durumunda oluşacak maddi hasar karşılıyor. Geri kalan durumlar ek teminatın içerisine giriyor. Savaş hali de konut sigortası kapsamının dışında kalıyor.
Nükleer yakıt yanması sonucu oluşan zararlar ek teminatın içerisine giriyor. Bu sorunlar doğrudan kişinin maddi hasarını karşılamıyor. Sigorta yaptıracak olan kişilerin ek teminat hakkında detaylı bilgi alması gerekiyor.
Sigorta şirketlerinde çalışan kişiler, poliçeler hakkında gerekli bilgiyi müşterilerine veriyor.
Konut sigortasına başvuru yapacak olan kişiler sürecin nasıl işlediğini öğrenmek istiyor. Konut sigortası yaptıracak olan kişilerden bazı evraklar talep ediliyor. Bu evraklardan bazılarının eksik olması durumunda başvuru sürecine geçilemiyor.
Konut sigortasına istenen belgeler kurumdan kuruma değişiklik gösterebiliyor. Bu belgelerin neler olduğu sigorta acentelerinden öğrenilebiliyor. Evrakların tamamlanması halinde en yakın sigorta acentesine gidip talebin bildirilmesi gerekiyor.
Sigorta acentesinde çalışan yetkililer gerekli incelemeyi yaptıktan sonra konut sigortasını yapıyor.
Yorumlar
Konut Sigortası Zorunlu Mudur? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.