Kefalet sigortası işlemleri ülkemizde hızla yürütülüyor. 2014 yılında çıkarılan yönetmelikle beraber kefalet sigortası birçok alanda kullanılıyor. Kefalet sigortası bir anlamda teminat olarak görülüyor.
Kefalet sigortasının ne olduğunu ve neden yapıldığını merak eden pek çok kişi bulunuyor. Kişiler kefalet sigortasının detaylarını öğrenebilmek için internetten yardım alıyor. Kefalet sigortasının belli bir tanımı bulunuyor. Kefalet sigortası, borçlunun sözleşmede yer alan borçlarını ödememesi riskine karşı alacaklıya kefil oluyor.
Kefalet sigortası ile beraber birçok anlaşmazlığın önüne geçilebiliyor. Bu yönüyle kefalet sigortasının ayrı bir önemi bulunuyor. Kefalet sigortası yaptıran kişiler borçlarını teminat altına alıyor.
Kefalet sigortası yaptıran kişiler çok memnun olduklarını dile getiriyor.
Kefalet sigortasının birden fazla işlevi bulunuyor. Kefalet sigortasının amacı kişiden kişiye değişiyor. Kefalet sigortası ile bankalarda verilen kredi hacmi artıyor. Bu yönüyle ekonominin rahat bir şekilde işlemesine yardımcı oluyor. Kefalet sigortası oluşturan kişiler bulunan haklarına ek olarak başka krediler de kullanabiliyor.
Kefalet sigortasında bazı masraflar yer alıyor. Kefalet sigortası oluşturmak isteyen kişilerin bu masrafları karşılaması gerekiyor. Aksi halde kefalet sigortasına sahip olunamıyor.
Kefalet sigortası için gerekli olan masraflar arasında ipotek ve rehin ücretleri yer alıyor. Bu ücretler sigorta şirketine göre farklılık gösterebiliyor.
Kefalet sigortasının birçok kullanım alanı bulunuyor. İlk çıktığı andan itibaren pek çok memur kefalet sigortası ile farklı avantajlardan yararlanabiliyor. Kamu kurumlarının açtığı bütün ihalelerde kefalet sigortası kullanılabiliyor. Yalnızca kamu kurumlarında olan ihalelerde değil özel kurumlarda gerçekleştirilen ihalelerde de kefalet sigortası kullanılabiliyor.
Kefalet sigortası, teminat mektubunun bulunduğu bütün alanlarda kullanılabiliyor. Kefalet sigortasını kullanan kişiler bazı sorunları ortadan kaldırıyor. Kefalet sigortası, bir sigortadan çok bankacılık işlemi olarak görülüyor.
Kefalet sigortası için işlem açan kişiler, gerekli bilgilendirmeyi sigorta acentelerinden alabiliyor.
Kefalet sigortasının bazı özellikleri diğer sigorta türlerinden farklı oluyor. Bu yönüyle kefalet sigortası, diğer sigorta türlerinden ayrılıyor. Kefalet sigortasında 3 taraf bulunuyor. Öteki sigortalarda ise sigorta yaptıran kişi ve sigorta yapan firma taraf olarak görülüyor.
Kefalet sigortasının tarafları duruma göre değişebiliyor. Bu taraflar, sigortaya doğru bir şekilde hizmet etmek için bulunuyor. Kefalet sigortasında sigortalı ve sigortacıya ek olarak lehtar adı verilen bir taraf bulunuyor.
Lehtar, işlemlerde lehine garanti düzenleyen kişi olarak açıklanıyor. Kefalet sigortasında lehtarlara büyük önem düşüyor.
Kefalet sigortasının belli bir kapsamı bulunuyor. Bu kapsamın dışına çıkılması durumunda kefalet sigortası otomatik olarak düşüyor. Bu kapsam sigorta yetkilileri tarafından sigorta yaptıracak olan kişiye açıklanıyor. Ancak sigorta yaptıracak olan kişinin bununla yetinmemesi ve poliçe yaptırmaya karar vermeden önce teminatları araştırması gerekiyor.
Kefalet sigortasının teminatları poliçeden poliçeye değişiyor. Bazı kişiler ekstra ücret ödeyerek sigortanın kapsamını genişletebiliyor. Kefalet sigortasının teminatları şu şekilde:
•Performans teminatı
•Onarım/ bakım teminatı
•Gümrük ve mahkeme teminatı
Kefalet sigortasının teminatlarını öğrenmeden işlem yapmamak gerekiyor.
Son zamanlarda kefalet sigortası ile ilgili sorulan sorular artıyor. Sorulan sorular arasında kefalet sigortasının nasıl yapılacağı da yer alıyor. Kefalet sigortası yapabilmek için herhangi bir sigorta acentesine ihtiyaç duyuluyor. Seyahat acentesi kefalet sigortası yaptıracak olan kişiye yardımcı oluyor.
Kefalet sigortası yaptırmak için bazı belgelere ihtiyaç duyuluyor. Bu belgelerden bir veya birkaçının eksik olması durumunda kefalet sigortası yapılamıyor. Sigorta çalışanları bu konuda oldukça hassas davranıyor.
Yorumlar
Kefalet Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.