Devlet Destekli Alacak Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çağdaş Akagündüz

Çağdaş Akagündüz

12 Mart 2022 12:19, Cumartesi
Devlet Destekli Alacak Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Birçok farklı sigorta türü bulunuyor. Sigortalar her zaman aynı içerikleri kapsamıyor. Sigortaların içerikleri ve kapsamları değişiklik gösteriyor. Devlet destekli alacak sigortası birçok şirketi kapsıyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortası Nedir?

Devlet destekli alacak sigortası hakkında pek çok soru soruluyor. Bu sorulan sorular sayesinde devlet destekli alacak sigortasının ne işe yaradığı ve neden kullanıldığı öğrenilebiliyor. Firmalar teminata bağlanmamış vadeli satışlar yapabiliyor. Bu satışlardan doğan borcun garanti altına alındığı sigortaya devlet destekli alacak sigortası adı veriliyor.

Devlet destekli alacak sigortası bir tür teminat olarak görülüyor. Bir alıcı iflas, konkordato, tasfiye gibi durumlara düşebiliyor. Bu durumda alacaklı kişi borcunu tahsil edebiliyor.

Devlet destekli alacak sigortası pek çok büyük firma tarafından yaptırılıyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Devlet destekli alacak sigortasının içeriği merak ediliyor. Devlet destekli alacak sigortası uzun yıllardan beri bulunuyor. Devlet destekli alacak sigortasından gerçek ve tüzel ticari işletmeler yararlanabiliyor. Uzmanlar devlet destekli alacak sigortasının ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Devlet destekli alacak sigortasını alacak olan ticari işletmelerin risk değerlendirme kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. Bu risk değerlendirme kriterleri Olağan Dışı Risk Yönetim Merkezi tarafından belirleniyor.

Devlet destekli alacak sigortasına dahil olan şirketlerin sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. Şirketler borçlarını güvence altına almak istiyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortası Şartları

Devlet destekli alacak sigortasına dahil olmak isteyen şirketlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Şartları taşımayan şirketler devlet destekli alacak sigortasından faydalanamıyor. Bu şirketlerin borçları garanti altına alınamıyor. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için birçok şirket şartları yerine getirmeye çalışıyor.

Devlet destekli alacak sigortasının şartları sigorta acentelerinden öğrenilebiliyor. Dileyen kişiler sigorta yetkilileri ile görüşerek bu sigortanın detaylarına ulaşabiliyor. Devlet destekli alacak sigortasına girmek isteyen şirketlerin taşıması gereken özellikler:

  • 2 yıllık geçmişe sahip olması
  • Vergi borcunun bulunmaması
  • Cirosunun 25 milyon TL’yi geçmemesi

Devlet destekli alacak sigortasının kapsamına girecek olan şirketlerde bu şartların bulunması gerekiyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortasının Avantajları

Devlet destekli alacak sigortasının birçok faydası bulunuyor. Bu faydaları şirketlerinde görmek isteyen kişiler devlet destekli alacak sigortasına dahil oluyor. Devlet destekli alacak sigortası sayesinde şirketlerin risk yönetimi yapılabiliyor. Bu durum devlet destekli alacak sigortasının en büyük avantajı olarak görülüyor.

Devlet destekli alacak sigortası sayesinde şirketlerin finansal yapısı daha sağlam oluyor. Bu sayede şirketler oluşabilecek sorunlarla daha rahat mücadele edebiliyor.

Devlet destekli alacak sigortası kapsamında olan şirketler alacak sorununu dert etmiyor. Bu sayede şirketler asıl faaliyetlerine yönelebiliyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortası Başvurusu

Devlet destekli alacak sigortasına nasıl başvuru yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Devlet destekli alacak sigortası için sigorta acentelerine başvuru yapılabiliyor. Yapılan başvuruda şirketlerin şartları kontrol ediliyor. Kontroller sırasında sorun görülmezse poliçe oluşturma aşamasına geçiliyor.

Devlet destekli alacak sigortası için birçok bankaya da başvuru yapılabiliyor. Devlet bankaları bu konuda vatandaşlara yardımcı oluyor. Dileyen kişiler bankaya giderek gerekli bilgiyi çalışanlardan alabiliyor.

Devlet Destekli Alacak Sigortasına Girmeyen Durumlar

Devlet destekli alacak sigortası birçok konuda işletmelerin yanında bulunuyor. Ancak bazı durumlar devlet destekli alacak sigortasının kapsamına girmiyor. Bu durumların iyice öğrenilmesi gerekiyor. Şirketler bunlara göre işlem yapıyor. Yurt dışı satışları devlet destekli alacak sigortasının kapsamına alınmıyor.

Devlet destekli alacak sigortası, bireysel müşterilerden alınacak borçları kapsamına dahil etmiyor. Bu sigorta ticari işletmeler arasında gerçekleşiyor.


Yorumlar

Devlet Destekli Alacak Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!