Sağlık giderleri, özellikle beklenmeyen durumlar karşısında bireyleri maddi olarak zorlayabilir. Kamu sağlık sigortalarının sınırlı kapsamı ve özel sağlık hizmetlerin yüksek maliyetleri, bireyleri ek tedavi seçenekleri aramaya yönlendirebilir. Bu noktada Tamamlayıcı Sağlık Sigortası devreye girer. Bu hizmet, bireylerin mevcut kamu sağlık sigortası kapsamının ötesinde özel sağlık hizmetlerinden de yararlanmalarına imkan sunar. Finansal anlamda güvence sağlayan bu sigortacılık ürünü, beklenmeyen sağlık harcamalarının getirdiği yükü hafifletirken daha geniş bir sağlık hizmeti yelpazesinden yararlanma olanağını da beraberinde getirir. Sizin için kaleme aldığımız bu yazıda Özel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir ne işe yarar gibi son dönemlerin en merak edilen sorularını detaylı bir şekilde yanıtladık.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, genel sigorta poliçeleri kapsamındaki eksikleri tamamlayan bir ek sigorta türüdür. Bu sigorta, sigorta tarafından karşılanmayan ya da kısmen karşılanan sağlık harcamalarını özel bir poliçe üzerinden teminat altına alır. Özellikle özel hastanelerdeki yüksek maliyetli tedavi masraflarını karşılamak için tasarlanmıştır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir sorusunu kısaca bu şekilde yanıtlayabiliriz.
Özel sağlık kuruluşlarından ek ücret ödemeden hizmet almak isteyen herkes, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. İsteğe bağlı olan bu sigorta türü, aşağıdaki koşulları karşılayan herkes tarafından yaptırılabilir:
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, geniş kitlelere hitap eden bir finansal güvence aracıdır. Ancak her sigorta şirketinin politikaları farklılık gösterebileceği için bireylerin ihtiyaçlarına en uygun poliçeyi seçmek adına dikkatle inceleme yapmaları önemlidir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir neleri kapsar gibi soruların yanıtlarını bilmek, ilgili olanaktan faydalanmak isteyen kişilere birçok konuda yardımcı olabilir.
SGK Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir sorusundan sonra en çok merak edilen bir diğer konu da ilgili sigorta türünün kapsamıdır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK tarafından karşılanmayan veya sınırlı ödenen sağlık harcamalarını teminat altına alarak geniş kapsamlı bir güvence sunar. Bu sigorta, SGK tarafından kısmen finanse edilen tedavi masraflarından geriye kalan tutarı, genel sağlık sigortası şartları ve poliçe koşulları dahilinde korur. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında bulunan hizmetler ise şu şekildedir:
Başvurulan sağlık kurumları tarafından talep edilen katılım payı, sigorta poliçesi kapsamında değildir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde katılım payı gibi ek maliyetlerden bağımsız olarak hastane masraflarının tamamı, sigorta şirketi ve SGK tarafından karşılanır. Bu sayede bireyler, geniş kapsamlı sağlık güvencesi altında ekonomik bir şekilde tedavi olabilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası çocuğu kapsar mı diye merak eden tüketicilerin bu sorusunu olumlu yanıtlamak mümkündür. Ancak bunun için aile paketi şeklinde sunulan sigorta paketleri tercih edilmelidir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, bireylerin yatarak ve ayakta tedavi masraflarını karşılayan isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Bu sigorta, yatarak ve ayakta tedavi teminatı olmak üzere geniş bir kapsama sahiptir. Yatarak tedavi teminatı, sigortalının doktor raporunda belirtilmiş olması şartıyla dahili veya cerrahi yatışları içerir. Ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkikler, evde bakım, suni uzuv uygulamaları, radyoterapi, kemoterapi ve diyaliz gibi birçok hizmet, bu teminat altında değerlendirilir.
Ayakta tedavi teminatı ise poliçe süresince 6 sefer olmak üzere alınabilir. SGK tarafından belirlenen şartlar arasında doktor muayenesinin ve diğer tanı işlemlerinin aynı kurumda yapılması yer alır. Bu kapsamda doktor muayenesi, röntgen, MR, laboratuvar hizmetleri, tomografi, fizik tedavi, ileri tanı yöntemleri gibi ayakta tedavi hizmetleri bulunur.
Bazı poliçelerde doğum teminatı da sunulur. Ancak ilgili teminatın ayrıca fiyatlandırıldığı da belirtilmelidir. Bu teminat sayesinde doğum öncesi ve sonrası masraflarda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nın avantajlarından yararlanmak mümkündür. Peki, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası 3 ay bekleme nedir?
İlgili sigorta türünde yatarak tedavi bekleme süresi 3 ay olarak belirlenmiştir. Hayati risk taşıyan bazı sağlık sorunları, kapsam dışında tutulur. Dolayısıyla yatakta tedavi teminatından faydalanmak için bu 3 aylık süreyi doldurmanız gerekir. Bu noktada Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir?” sorusunu da yanıtlamak gerekir. Bu sigorta ürününde bekleme süresine dair herhangi bir uygulama söz konusu değildir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nın kapsamı dışında kalan hizmetleri bilmek, bireylere önemli bir bilinç kazandırır. Tedavi süreçlerinin ardından beklenmeyen ek masraflardan kaçınmak için poliçenin kapsamını detaylı şekilde incelemek gerekir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın kapsamı dışında kalan hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
Bu detaylar, bireylerin sigorta poliçelerini değerlendirirken dikkate almaları gereken önemli noktalardır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası check up karşılar mı sorusuna ise net bir yanıt vermek mümkün değildir. Zira bu hizmet, pek çok sigorta sağlayıcı şirketin ana teminat kapsamında bulunmaz. Ancak ücretsiz ek teminatlar kapsamında yılda bir kereye mahsus olmak üzere check-up imkanı da sunulabilir. Dilerseniz en az “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir nasıl yapılır?” sorusu kadar önemli olan bir diğer soruyu yanıtlayalım.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve özel sağlık sigortası arasındaki temel farkları anlamak, sigorta tercihi yaparken önemlidir. Peki, özel sağlık sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası arasındaki fark nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası:
Özel Sağlık Sigortası:
Her iki sigorta türü de bireylere sağlık harcamalarının karşılanması konusunda destek sağlar. Ancak tercih edilen seçenek kişisel ihtiyaçlara ve bütçeye bağlı olarak değişebilir.
Yorumlar
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.