Yurt dışına çıkmak isteyen pek çok kişi seyahat sigortası nasıl alınır diye merak eder. Bu sorudan öne seyahat sağlık sigortasının ne olduğunu bilmekte fayda var. Seyahat sağlık sigortası, poliçe kapsamında hem yurt içinde hem de yurt dışında rahatlıkla seyahat etmenizi sağlar. Örneğin; yurt dışındayken herhangi bir sağlık sorunu yaşadığınızda tedavi masrafları bu sigorta kapsamında karşılanır. Hatta bazı vize türlerini almak için seyahat sigortası zorunlu kılınmıştır.
Seyahat sağlık sigortası nasıl alınır sorusuna gelince ise sigorta şirketleri cevabı öne çıkar. Pek çok sigorta firmasının sunduğu bir hizmet olan seyahat sigortası, sağlık sigortanızın poliçe kapsamına eklenebilir. Ayrıca dilerseniz seyahat sağlık sigortası almak için online platformları da kullanabilirsiniz. İster direkt sigorta şirketlerinin web sitesine girebilir, ister farklı sigorta firmalarını bir araya getiren platformlarını tercih edebilirsiniz. Böylece kendinize en uygun seyahat sigorta teminatını bulabilirsiniz.
Seyahat sigortası nasıl yapılır sorusundan sonra pek çok kişi bu sigortanın kapsamı hakkında araştırma yapar. Seyahat sağlık sigortasının kapsamında ani kaza ve rahatsızlanma durumlarında tedavi masraflarını karşılama yer alır. Sağlık sorununuz düzeldikten sonra hastaneden eve dönmek için yapmanız gereken masraflar da seyahat sigortası kapsamındadır. Hatta uçakla cenaze nakli harcamaları da bu sigorta kapsamında değerlendirilir.
Seyahat esnasında yalnızca sağlık konusunda değil, farklı alanlarda da sorun yaşayabilirsiniz. Seyahat sigortası bu durumlar için de geçerlidir. Örneğin; bagajını kaybederseniz sigorta poliçenizde yer alan limitler dahilinde zararınız karşılanır. Eğer yurt dışına ilaç göndermek isterseniz, kargo masrafı bu sigorta kapsamındadır. Seyahatinizin iptal olması ya da gecikmesi gibi bir durum olursa, seyahat sigortanız maddi güvence sağlar. Seyahat sağlık sigortası poliçelerinde yer alan teminatlar oldukça değişkendir. İhtiyaçlarınıza göre bu teminatlarla poliçenizin kapsamını genişletebilirsiniz.
Seyahat sigortası yaptırmak neden önemli diye merak ediyorsanız, yurt dışındayken yaşayabileceğiniz olası kaza ve hastalıklarda bu sigortanın sizi koruduğunu bilmelisiniz. Yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da sağlığınızı güvence altına almak için mutlaka seyahat sigortası yaptırmalısınız. Özellikle yurt dışındayken hastane masraflarını karşılamak sizin için zorlayıcı olabilir. Eğer seyahat sağlık sigortası yaptırırsanız, poliçede yer alan teminatlar ve limitler dahilinde masraflarınızı bu sigorta karşılar. Böylece sürpriz harcamalarla karşılaşmazsınız.
Seyahat sağlık sigortası yaptırmanın bir diğer önemi ise yurt dışı seyahatleriniz için vize almayı kolaylaştırmasıdır. Bazı ülkeler için vize alırken seyahat sigortası zorunluyken; bazı ülkelerde bu isteğe bağlıdır ancak vize almayı kolaylaştırır. Ayrıca vize için gerekli olmasa dahi sağlığınızı korumak adına seyahat sigortası yaptırmanızda fayda vardır. Seyahat sağlık sigortasının sunduğu avantajlar kısaca şöyledir:
Yurt dışı seyahatine çıkabilmek için yapmanız gerekenler arasında vize almak gerekir. Pek çok ülke, Türkiye’den ülkeye girişlerde vize talep eder. Bu vize de beraberinde seyahat sağlık sigortasını getirir. Çünkü ülkeler, seyahat sağlık sigortasını bir güvenlik önlemi olarak görür ve vize almanın koşulu olarak sunar. Özellikle Schengen bölgesinde bir ülkeye seyahat edecekseniz, mutlaka seyahat sağlık sigortası almanız gerekir ki vize başvurunuz onaylansın. Vize alabilmenin bir koşulu olan seyahat sigortası yaptırmak, yurt dışına çıkabilmek için bir zorunluluk olarak görülebilir.
Eğer vizesiz bir ülkeye seyahat edecekseniz, seyahat sigortası yaptırma gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ancak ülkeye girdiğiniz andan itibaren hatta henüz daha havaalanındayken sağlığınızı ve uçuşunuzu güvence altına almak için seyahat sigortası yaptırmanızda fayda vardır. Çünkü gittiğiniz ülkede hastane masrafları size ekstra bir yük oluşturabilir. Seyahat sağlık sigortası hastane masraflarını karşılayarak sağlığınızı güvence altına alır.
Yurt dışına çıkan yabancılar, seyahat sağlık sigortası yaptırabilir. Sigorta şirketlerine göre değişiklik gösteren seyahat sigortası yaptırma koşullarını araştırarak kendinize uygun poliçeyi satın alabilirsiniz. Genellikle seyahat sağlık sigortasını 0-75 yaş arasındaki herkes yaptırabilir. Bu yaş aralığı farklı sigorta şirketleri için daha esnek olabilir. Ayrıca kişinin mesleği, hastalık geçmişi, sahip olduğu diğer sigorta türleri de bu teminatın yapılıp yapılamayacağını belirler.
Seyahat sigortası nasıl yaptırılır sorusunun ardından bu sigortayı yaptırdıktan sonra tazminat ödemesini nasıl alacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası tazminatından yararlanabilmek için poliçe koşullarına uymanız oldukça önemlidir. Tazminat almak için şu adımları izleyebilirsiniz:
Seyahat sigortası almak istiyorsanız, fiyatları mutlaka değerlendirmelisiniz. Genellikle özel sigorta şirketleri tarafından sunulan ve özel bir sigorta olan bu seyahat sigortası, fiyat olarak oldukça değişkendir. Sigorta şirketleri, kendi fiyat politikalarına göre seyahat sigortasının fiyatını belirleyebilir. Ayrıca seyahat sigortası fiyatları belirlenirken pek çok kriter de göz önünde bulundurulur. Örneğin; yaşınız, cinsiyetiniz, hastalık geçmişiniz, gideceğiniz ülke, poliçeye ekletmek istediğiniz teminatlar fiyatlar üzerinde etkilidir.
Gitmek istediğiniz ülkenin belli bir sağlık riskine sahip olması, seyahat sağlık sigortanızın fiyatını artıran bir etkendir. Ayrıca sigorta poliçenizin kapsamında tıbbi tedavi, hastaneye yatış, acil durum, tıbbi tahliye, bagaj güvencesi, yolculuk teminatı gibi çok fazla teminat olmasını isterseniz, yani geniş kapsamlı bir sigorta yaptıracaksanız da fiyatlar yüksek olabilir. Sigortanızın kapsamı ne kadar genişse, fiyatı da o kadar artar.
Yaşınıza göre fiyatların belirlenmesi de söz konusudur. Yaşı daha büyük olan kişilerin hastalanma riski yüksek olduğundan seyahat sigortası fiyatı da yüksek olabilir. Seyahat sigortası poliçeleri, farklı süreler için yapılabilir. İsterseniz yurt dışında olacağınız süreyi kapsayan isterseniz de 1 yıllık olarak poliçe satın alabilirsiniz. Farklı sigorta şirketlerinden ihtiyaçlarınıza ve kendinize uygun seyahat sağlık sigorta poliçesini satın almak için detaylı bir araştırma yapmanızda fayda vardır. Böylece bütçenize uygun sigortayı bulabilirsiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi Nasıl Yenilenir?
Sahip olduğunu seyahat sigortası poliçesini yenilemek için sigorta şirketi ile iletişime geçmeniz gerekir. Poliçe bitiş tarihinden önce iletişime geçerek yeni limitler dahilinde sigortanızı yeniletebilir ve dilerseniz poliçe kapsamını genişletebilirsiniz.
Seyahat Sigortası Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?
Seyahat sağlık sigortası almadan önce mutlaka poliçenin kapsamına bakmalısınız. Hangi durumların poliçe kapsamında olduğunu bilmeli ve buna göre ihtiyaçlarınıza uygun olarak sigorta kapsamını genişletmelisiniz. Ayrıca fiyatları da göz önünde bulundurmalısınız. Farklı sigorta şirketlerini araştırarak bütçenize uygun fiyatlarla seyahat sigortasına sahip olabilirsiniz.
Bankalar Seyahat Sağlık Sigortası Yapar mı?
Genellikle seyahat sağlık sigortası, özel sigorta şirketleri tarafından yapılır. Ancak bazı bankaların sunduğu hizmetler arasında da seyahat sigortası yer alır.
Yorumlar
Seyahat Sigortası Nasıl Alınır? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.