Kredi Kartınız kaybolduğunda veya çalındığında, sonrasında yapılan harcamalardan sorumlu tutulmamak adına, hemen bankanın müşteri hizmetlerini arayıp kart için çalıntı/kayıp bildiriminde bulunmalısınız. Bankadan bankaya değişiklik gösterse de, çoğu zaman bankalar bildirim öncesi son 24 saatte yapılan harcamalardan kart sahibini sorumlu tutmaz.
Eğer kredi kartınız kaybolduysa veya çalındıysa, hemen aşağıdaki adımları izleyin:
Kart sağlayıcınızla iletişime geçin ve kaybı bildirin.
Kartın iptali talebinde bulunun
Kayıp/çalıntı durumunu polis ihbarı yapın.
Kart sağlayıcınızla birlikte kredi kartınızın hesabınızın incelenmesini talep edin.
Yapılan hatalı işlemler için iade talebinde bulunun.
Bu adımları takip etmeniz, kredi kartınızın yanlış kullanımından kaynaklanabilecek zararlardan koruyacaktır.
Kredi Kartı veya Banka Kartını Kaybolduktan sonra tekrar başvuru yapmak için bankanın müşteri temsilcisine bu durumu iletmeniz gerekmektedir. Ancak çoğu zaman kayıp sonrası kartın iptali başvurusu yaptıktan sonra bankaların müşteri temsilcileri yeni kart talebini otomatik olarak gerçekleştirirler. En geç 15 gün içerisinde banka/kredi kartı elinize ulaşır, ancak şubeden teslim almanız durumunda bu süre 10 gün civarıdır.
Garanti BBVA 444 0 333
Denizbank 444 0 800
Yapı Kredi 444 0 444
Akbank 444 25 25
VakıfBank 0850 222 0 724
QNB Finansbank 0850 222 0 900
Enpara 0850 222 3663
Kullanıcı hatası içeren durumlarda bankalar kullanıcılardan kart yenileme ücreti talep edilebilir. Kredi kartının kaybolması veya çalınması bu durumlardan biridir. Ayrıca kartın kırılması ve eskimesi durumunda da kart yenileme ücreti vardır. Ancak BDDK’ya göre “Bir takvim yılı içerisinde kayıp, çalıntı ve benzeri nedenler dolayısıyla gerçekleştirilen iki adete kadar kart yenileme karşılığında ücret alınamaz. Bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla yenileme talebiniz olması halinde banka ücret alabilir” ibaresi yer almaktadır.
Yorumlar
Kredi Kartınız Kaybolursa veya Çalınırsa Ne Yapmalısınız? hakkındaki düşüncelerini bize bildir ve ilk değerlendirmeyi yapan sen ol!
Yorum Kuralları
Yorumları kullanarak diğer kullanıcılarla bağlantıya geçebilir, görüşlerinizi paylaşabilir, yazarlara ve diğer kullanıcılara sorular sorabilirsiniz. Ancak, söylem düzeyini yüksek tutmak amacıyla oluşturduğumuz aşağıdaki kriterlere lütfen uyunuz:
Söyleşiyi zenginleştirin.
Bağlamı koruyun. Sadece tartışılan konuyla ilgili bilgileri gönderin.
Saygılı olun. Eleştirel görüşler, pozitif ve diplomatik bir üslupla anlatılabilir.
Standart yazı stili kullanın. Noktalama, küçük ve büyük harf kullanın, imla kurallarına uyun.
Spam veya reklam mesajı atmak yasaktır.
Küfür, argo kullanımı yasaktır.
Sadece Türkçe yorum yapabilirsiniz.
Spam mesajlar yazan, argo/küfür kullanan ve forumu suistimal eden kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılacaktır.