Fibabanka 1.000.000 TL 32 Gün (1 Ay) Vadeli Mevduat Faizi Hesaplama

Fibabanka mevduat faizi hesaplama aracı ile bankanın güncel mevduat faiz oranlarını görün ve Fibabanka faiz getirisini hesaplayarak en yüksek faiz oranlarından yararlanın.

Gün
Gün

32 gün vadeli 1.000.000 TL Fibabanka mevduat faizi oranlarını görün, faiz getirisini hesaplayın ve kolayca başvurun.

  • Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarımızdan 7 gün 24 saat TL, USD veya EUR cinsinden Kiraz Hesabınızı kolayca açın, dijital kanallara özel avantajlı faiz oranlarından hemen yararlanın.
  • 5.100.001 - 10.000.000 TL arasındaki mevduat tutarlarında Kiraz Plus* hesabı açarak birikimlerinizi %47.00 faiz oranı ile değerlendirebilirsiniz.
  • *Kiraz Hesap’ın günlük kullanım avantajı ile vadeli mevduat ürününün birleşmesinden oluşan Kiraz Plus, yüksek tutarda bakiyesi olan müşterilere özel bir hesap türüdür.

Fibabanka Mevduat Faiz Oranları

Tutar Aralığı 1 - 90 Gün 91 - 365 Gün
2.000,00 - 5.100.000,00 TL %55.00 -
2.000,00 - 19.999,00 TL - %43.00
20.000,00 - 49.999,00 TL - %43.50
50.000,00 - 99.999,00 TL - %44.00
100.000,00 - 249.999,00 TL - %45.00
250.000,00 - 499.999,00 TL - %46.00
500.000,00 - 999.999,00 TL - %47.00
1.000.000,00 - 2.000.000,00 TL - %47.50
2.000.000,00 - 5.100.000,00 TL - %48.00
Fibabanka Mevduat Hesabı Nedir?

Fibabanka mevduat hesabı, birikimlerinizden kazanç elde etmenizi sağlayan bir yatırım aracı olarak öne çıkar. Vadeli mevduat hesabının sunduğu piyasa dalgalanmalarından etkilenmeden sabit gelir elde etme avantajı ile siz de tasarruflarınızı değerlendirebilirsiniz. Hesabınızda bulunan bakiyeniz ile günlük, aylık ve yıllık vadelerle sabit getiri elde etmek için Fibabanka’nın vadeli mevduat hesabını tercih edebilirsiniz. Hem Fibabanka müşterisi olmanın avantajlarına sahip olabilir hem de vadeli mevduat hesabı ile yüksek faiz oranları üzerinden ek kazanç sağlayabilirsiniz. Kendinize en uygun faiz oranını seçme imkanı sunan Fibabanka mevduat hesabı, belirlenen vade sonunda faiz ile kazanç elde etmenizi sağlar. Belirlenen vadenin sonunda birikiminizi faiziyle birlikte çekebilir veya hesabınıza para ekleyebilirsiniz. Vadesi yenilendiğinde hesabınız, yeni faiz oranı üzerinden getiri sağlamaya başlar. Fibabanka mevduat faizi, hesap özellikleri, vade seçenekleri gibi konular hakkında bilgi edinmek için yazının kalanını okuyabilirsiniz.

Fibabanka Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Fibabanka vadeli mevduat hesabı açmak oldukça basit bir işlemdir. Eğer Fibabanka müşterisiyseniz, yapmanız gereken şey Fibabanka mobil uygulamasına giriş yaparak yeni vadeli mevduat hesabınızı kolayca açabilirsiniz. Menüden hesaplara girerek yeni hesap aç diyebilir ve dilediğiniz vadeli mevduat hesap türünü seçebilirsiniz. Hesaba yatırmak istediğiniz tutarı ve vade seçeneğini seçtikten sonra belirlenen faiz oranı üzerinden kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz. Fibabanka mevduat faiz oranı ile hesaplama yaparak vade sonunda toplam elde edeceğiniz kazancı öğrenebilirsiniz. Eğer Fibabanka müşterisi değilseniz, mevduat hesabı açmak için öncelikle banka müşterisi olmanız gerekir. Bunun için size en yakın Fibabanka şubesine giderek hesap açma işlemi yapabilirsiniz. Kimliğinizle birlikte yapacağınız başvuru sonucunda anında Fibabanka hesabınız açılır. Bankanın müşterisi olduktan sonra Fibabanka mevduat faiz oranları arasından kendinize en uygun olanı seçerek hesabınızı açabilirsiniz. Farklı vade seçeneklerini değerlendirerek ve hesaplama işlemi yaparak kendinize en uygun vadeli mevduat hesabını tercih edebilirsiniz. Fibabanka mobil uygulaması, vadeli mevduat hesabı açma konusunda size kolaylık sağlar. Banka şubesine gitmeye gerek kalmadan dakikalar içinde mevduat hesabı açmak için başvuruda bulunabilirsiniz. Dilerseniz Fibabanka internet bankacılığını veya telefon bankacılığını kullanarak da vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz. 

Fibabanka Vadeli Mevduat Hesabı Avantajları ve Özellikleri

Fibabanka vadeli mevduat hesabı, birikimlerinizi değerlendirmenizi ve sabit gelir elde etmenizi sağlayan bir yatırım aracıdır. Özellikle Fibabanka vadeli mevduat faiz oranları avantajlı seçenekleri ile yatırımlarınızdan yüksek tutarda kâr etmenizi sağlar. Bu hesap türünün sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlar (2023 yılı için) şu şekilde sıralanabilir:

  • Fibabanka’da vadeli mevduat hesabı açarken 32 gün, 45 gün, 92 gün, 182 gün ve 1 yıl vade seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
  • Fibabanka vadeli mevduat hesabını ₺, $ ve € cinsinden açabilirsiniz. 
  • Vadeli mevduat hesabınızın vadesi dolduğunda belirlenen faiz oranı üzerinden kâr elde edebilir ve paranızın tamamını çekebilirsiniz. Dilerseniz vadeli hesabınıza vade sonunda para ekleyebilir ve yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Vadesi dolmadan mevduat hesabınızdan para çekerseniz, vadeyi bozmuş olursunuz ve faiz getirisi elde edemezsiniz.
  • Mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığıyla Fibabanka e-mevduat hesabı açabilirsiniz. E-mevduat hesabını ₺, € ve $ cinsinden açmanız mümkündür.
  • Fibabanka şubeleri aracılığıyla açabileceğiniz vadeli mevduat hesabı para birimi cinsleri arasında yukarıdakilere ek olarak GBP, CHF, RUB ve CAD yer alır.
  • Fibabanka mevduat faiz oranları, vadeye ve tutara göre değişiklik gösterir. Bu yüzden vadeli mevduat hesabı açmadan önce faiz oranı üzerinden hesaplama yapmanızda fayda vardır.

Fibabanka tasarruflarınızdan sabit getiri elde etmenizi sağlayarak size avantaj sunar. Banka müşterisi olarak dakikalar içinde mevduat hesabı için başvuruda bulunup aynı gün faiz kazancı sağlamaya başlayabilirsiniz.

Fibabanka Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı Hesaplama

Fibabanka mevduat hesaplama için faiz oranına ve vade süresine ihtiyacınız vardır. Hesabı açacağınız brüt tutar üzerinden bu iki değeri dikkate alarak hesaplama yapabilirsiniz. Fibabanka vadeli mevduat faiz oranı hesaplama formüllerini kullanarak günlük, aylık ve yıllık kazancınızı önceden hesap edebilirsiniz. Bu hesaplama için kullanılan formüller şunlardır:

Brüt Faiz Tutarı = (Anapara x Gün Sayısı x Faiz Oranı) / 36500. Buna göre günlük, aylık ve yıllık hesaplamalar şu şekildedir:

  • Brüt Faiz Tutarı = (Anapara x 1 x Faiz Oranı) / 36500 = Günlük Faiz Tutarı
  • Brüt Faiz Tutarı = (Anapara x 32 x Faiz Oranı) / 36500 = Aylık Faiz Tutarı
  • Brüt Faiz Tutarı = (Anapara x 365 x Faiz Oranı) / 36500 = Yıllık Faiz Tutarı

Örneğin; 20.000 TL’yi %35 faizle 1 yıllık vadeli mevduat hesabına yatırdınız. Bu durumda elde edeceğiniz kazanç aşağıdaki gibi hesaplanır:

  • (20.000 x 1 x %35) / 36500 = 19,17 ₺ günlük faiz tutarı
  • (20.000 x 32 x %35) / 36500 = 613,69 ₺ aylık faiz tutarı
  • (20.000 x 365 x %35) / 36500 = 5.714, 28 ₺ yıllık faiz tutarı

Yukarıdaki formülle Fibabanka mevduat faizi hesaplama yerine Mukayese.com’un sunduğu Fibabanka vadeli mevduat hesabı faiz oranı hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Bunun için Mukayese.com’a ücretsiz bir şekilde kaydolabilir ve dilediğiniz vade seçeneği ve tutar üzerinden hesaplama yapabilirsiniz. 

Her zaman güncel faiz oranları ile hesaplama yapan Mukayese.com aracı, kendinize en uygun Fibabanka vadeli mevduat hesabını bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca bankanın vadeli mevduat hesap türleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve tek tıkla bu hesapları açmak için ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Fibabanka vadeli mevduat hesabı açmak için hesaplama, hesap detayları gibi hizmetlere Mukayese.com sayesinde ulaşabilirsiniz.

Fibabanka Mevduat Hesap Türleri Nelerdir?

Fibabanka’da mevduat hesabı açarken tercih edebileceğiniz hesap türleri arasında; Kiraz Hesap, Prestige Hesap, e-mevduat Hesabı, Dönüşen Mevduat Hesabı ve Standart Vadeli Mevduat Hesabı yer alır. Bu hesap türleri arasından kendinize en uygun olanı tercih ederek Fibabanka’nın sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Fibabanka Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranları Kaçtır?

Fibabanka vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları; hesap türüne, vadeye, tutara göre değişiklik gösterir. Bankadaki vadeli mevduat hesapları arasında en yüksek faiz oranı %46’dır. Bu faiz oranı, Görüntülü Bankacılığa Özel Hoşgeldin Faiz Oranı’dır. Fibabanka’ya yeni müşteri olduğunuzda 2.000 ₺ ila 5.100.000 ₺ arası vadeli mevduat hesabı açtığınızda bu faiz oranı üzerinden getiri sağlamaya başlayabilirsiniz.

Fibabanka Mevduat Hesaplarında Stopaj Kesintisi Ne Kadardır?

Mevduat hesaplarından getiri elde edildiği için bu hesaplardan belli oranlarda vergi kesintisi yapılır. Fibabanka’da ₺ cinsinden 6 ay ila 1 yıl arası vadeyle mevduat hesabı açtığınızda %5, 6 ay ila 1 yıl arası vadeyle hesap açtığınızda %3 ve 1 yıl üzeri vadeyle hesap açtığınızda ise mevduat hesabınıza %0 oranında stopaj kesintisi uygulanır.

Fibabanka Vadeli Mevduat Hesabından Vadesi Dolmadan Para Çekilir mi ya da Hesaba Para Yatırılır mı?

Belirlenen vadelerde, Fibabanka vadeli mevduat hesabınızdan vade sonunda faiz getirisiyle birlikte para çekebilir ya da hesabınıza para ekleyebilirsiniz. Vade süresi dolmadan para çektiğinizde, vadeniz bozulur ve faiz kazancı elde edemezsiniz.

1.000.000 TL tutarlı 32 gün vadeli Fibabanka tl mevduat faizi oranlarını görüyorsunuz. Mevduat faizi hesaplama esnasında, bankanın komisyon ve ek masrafları da dikkate alınmış ve ödeyeceğiniz net rakamlar ortaya çıkmıştır.

Yeni Müşterilere Özel Kampanyalar